Blog Ikhwan

Kehangatan di Bangkok...

Asalammualaikum salam hangat.. Kembali lagi saya bersama dengan anda dan Diharap anda sihat2 lah kehendaknya.. Jadi apa minggu nie Ikhwan nak kongsi dengan anda adalah cerita I bercuti di Thailand... Ini merupkan kali pertama I ke Bangkok.. Dan agak bnyak gak jalan yg Ikhwan pelajari disana.. Sebabnya masa nak gi memang tak plan pown.. Lokasi di mana Ikhwan tinggal adala Khao san Road.. Ia memang ramai warga asing yg santai kat situ.. Tujuan gi memang bercuti dan recce untuk masa mendatang sekiranya nak bawa keluarga jalan kat sana..

 

 

InsyaALLAH..if ada rejeki lebih hehee.. Sempat juga lah mengenali tempat2 kat sana termasuklah.. Beberapa tempat muslim kat sana.. Agak menarik.. Jadi next time kalau nak makan makanan Halal.. Dah tahu la mna nak cari.. :D

 

 

 

Dalam pada mengenali jalan2 di Bangkok.. Sempat juga Ikhwan snap gambar2 ulat yg memang menjadi makanan org2 tempatan di Thailand.. Uishh.. Memang thrill la.. Ada belalang,katak.. Ulat kayu dan banyak agi.. Uishh sapo nak makan dik nun.. Hahahaha.. Memang tak ar... Jadi sempat juga la.. Tgk beberapa org yg beli.. Ikhwan tanya ar dorg makan rasa apa?? Dia boleh ckp macam makan snack hahaha selamba jajan je dorang nie..jadi kalau anda nak ke bangkok..

 

 

Pasnie kalau tak tahu jalan.. Meh ajak Ikhwan skali.. Boleh la sikit2 jadi tourist guide kat sana.. :D hehehe.. So kita jumpa lagi soon k.. Tata.. Asalammualaikum..

 

daripada Ikhwan
  • Kongsi

  • facebook
  • twitter

TWITTER IKHWAN


FACEBOOK IKHWAN

LOG IN


Username



Password





Forgot password?