Connect with us

Muzik Buzz

10 Minit, Lagu Siap!

Single Luka dan Bahagia ciptaan Haqiem Rusli dapat sambutan positif.

Published

on

Penyanyi dan pencipta lagu, Haqiem Rusli tidak menyangka single Luka dan Bahagia diterima ramai, malah trending di laman Youtube sejak dimuat naik pada 27 September lalu.

Menariknya, lagu yang dicipta khas untuk juara sebuah program realiti nyanyian itu hanya mengambil masa 10 minit untuk disiapkan.

“Single Luka dan Bahagia saya siapkan dalam tempoh 10 minit. Cuma liriknya sahaja mengambil sedikit masa.

“Lagu ini adalah mengenai cinta. Kalau difahami bait liriknya, ia bukan cinta biasa kerana ada nasihat terselit dalam lagu ini.

“Karya ini berkisar bagaimana seorang lelaki ditinggalkan wanita dicintai kerana situasi melanda. Pada suatu ketika, apabila lelaki itu sudah berjaya, wanita itu datang menagih cintanya,” katanya.

Bercerita mengenai kelainan, Haqiem turut memasukkan elemen Korea ke dalam single terbabit dan dia seakan tidak percaya lagu ciptaannya itu mendapat reaksi positif.

“Saya cipta lagu ini tanpa meletakkan harapan tinggi. Lagu ini istimewa kerana dinyanyikan artis Korea dalam bahasa Melayu dan diterima ramai,” ujarnya lagi.

Haqiem aktif mencipta lagu untuk artis tempatan antaranya Pesan nyanyian Irfan Haris, Tersiksa (Putera Band), Aku Sendiri (Sufi Rashid), Aku Yang Bersalah (Usop), Kenangan (Zack Zakwan) dan Ibu (Tajul).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.