Connect with us

Thelaki

3 FILEM MARVEL TAHUN 2019

Untuk tahun 2018, Marvel Cinematic Universe (MCU) keluarkan 3 filem termasuklah Black Panther, Avengers: Infinity War dan Ant Man and The Wasp.

Published

on

Untuk tahun 2018, Marvel Cinematic Universe (MCU) keluarkan 3 filem termasuklah Black Panther, Avengers: Infinity War dan Ant Man and The Wasp. Siri filem MCU nampaknya macam dah nak sampai ke penghujungnya sejak kali pertama filem Ironman ditayangkan pada tahun 2008. Sedar tak sedar dah 10 tahun kita layan filem superhero daripada Marvel.

Baru-baru ni pun dah keluar trailer filem terbaru, Avengers: Endgame, bahagian kedua dan sambungan untuk filem Avengers: Infinity War. Apa yang akan jadi seterusnya selepas Thanos berjaya kumpulkan kesemua Infinity Stones dan snap dia punya jari untuk menghapuskan separuh daripada populasi dunia?

Superhero Mana Yang Hilang Lepas Thanos Snap Jari?

Black Panther

Spiderman

Doctor Strange

Winter Soldier

Scarlet Witch

The Guardians of the Galaxy (Kecuali Rocket)

Masa scene semua superhero ni hilang jadi debu lepas Thanos snap dia punya jari, semua mesti macam tak percaya kan yang dorang ni semua mati? Ada spekulasi yang mengatakan dalam filem Avengers: Endgame nanti, semua superhero ni akan hidup balik dengan bantuan Ant Man. Apa pula Thanos akan buat kalau semua superhero yang dah mati ni hidup balik dan kembali memburu Thanos? Takkan nak diam je.

Kalau korang perasan dalam trailer terbaru Avengers: Endgame, sarung tangan Thanos yang ada semua Infinity Stones nampak seakan-akan dah terbakar. Dah hangus. Mungkin Thanos dah tak boleh snap jari dia untuk kali yang kedua? Tapi siapa je yang mampu berlawan dan kalahkan Thanos? Jom kita tengok filem MCU apa yang akan keluar tahun 2019 nanti.

Captain Marvel (Mac 2019)

Captain Marvel antara superhero yang dikatakan boleh kalahkan Thanos. Tapi kita pun tak tahu lagi siapa Captain Marvel ni dan apa kebolehan luar biasa yang dia ada. Filem ni keluar nanti baru kita tahu macam mana pula perjalanan Captain Marvel dalam siri filem MCU. Masa post-creditscene filem Avengers: Infinity War, Nick Fury sempat send signal kecemasan dekat Captain Marvel sebelun hilang menjadi debu. Macam mana lak boleh tahu send kat Captain Marvel? Tu kan logo Captain Marvel.

Avengers: Endgame (May 2019)

Kalau korang tengok trailer yang baru dikeluarkan hari tu, Tony Stark nampaknya cuba menghantar pesanan kepada girlfriend kesayangannya, Pepper Pots selepas Tony Stark masih lagi berada di angkasa lepas dalam kapal angkasa Guardians of the Galaxy bersama Nebula. Tapi kita tak tahu lagi Pepper Pots terselamat atau tak daripada kemusnahan yang Thanos buat.

Nak tahu lebih lanjut? Klik sini

Penulis: THELAKI

 

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.