Connect with us
You Da Boss

Thelaki

5 Series Wajib Untuk “Netflix Newbies”

Zaman sekarang ni, antara topik yang wajib kalau kita lepak dengan member-member mesti akan bukak citer pasal tv series. 

Published

on

Zaman sekarang ni, antara topik yang wajib kalau kita lepak dengan member-member mesti akan bukak citer pasal tv series. Nak nak lagi series-series yang tengah trending dan top dekat Netfllix.

Kalau dah start mula citer pasal tv series Netflix, mesti la kita pun tak nak rasa left out daripada berbualan kan? Okay let say korang dah pun mula daftar account Netflix, mesti korang akan tertanya, series apa yang bestuntuk korang mula tengok dari awal sampai akhir season. Betul tak?

Harini Thelaki nak share dengan korang 5 series yang korang sebagai “Netflix Newbie patut layan. List-list kat bawah ni mengikut genre-genre berbeza yang kami rasa sesuai untuk newbie yang baru je nak start layan Netflix.     

1. Brooklyn Nine-Nine


Yang pertama dalam list ni, tentunya sitkom balai polis yang mengisahkan tentang Jake Peralta dan team detektif dalam menyelesaikan kes-kes harian mereka di “Brooklyn’s 99th Precinct”. Apa yang aku boleh cakap, dalam sitkom ni, cara detektif Jake Peralta selesaikan kes-kes berat memang kelakar dan masuk air. Sentuhan komedi dalam citer ni memang kuat, dan bukan Jake Peralta je yang crack, geng-geng detektif dalam team dia pun kelakar jugak.

 

Kalau nak citer pasal pelakon-pelakon dalam siktkom ni memang banyak yang top jugak. Antara yang korang confirm kenal ialah Terry Crews yang memegang watak sebagai “Terry Jeffords”. Alah bro sado dalam movie “White Chicks  tuu…

2. Designated Survivor


Dah settle layan Brooklyn Nine-Nine. Sekarang kita layan pulak siri yang agak berat tapi banyak action dalam citer ni. Citer ni mengisahkan tentang seorang ahli politik Thomas Kirkman lakonan Kiefer Sutherland yang terpaksa memegang posisi sebagai president of the United States setelah presiden, naib presiden, kabinet, ahli Mahkamah Agung dan kebanyakan anggota Kongres terbunuh dalam sebuah letupan.

Yang menarik aku untuk layan citer ni adalah tentunya pelakon utamanya, Kiefer Sutherland. Kalau korang layan siri lama dulu, Kiefer ni lah pelakon utama yang sama dalam siri “24” dulu tu.
 
Ketahui series lain untuk ditonton dengan klik sini.
Penulis: The Laki

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest