Connect with us
Hot Deeja Tiktok Champ

Drama

“Cindai Bukan Cincai” – Sheila Rusly

Drama Cindai mengisahkan tentang kehidupan seorang gadis menghidapi bipolar disorder. Terbaiklah!

Published

on

Drama rantaian popular, Cindai sudah pun berakhir siarannya pada 15 Januari lalu dan trending di media sosial Twitter.

Lantas, penerbit drama 15 episod berkenaan, Sheila Rusly memuat naik satu posting di Instagram miliknya menyatakan drama lakonan Ayda Jebat, Syazuwan Hassan, Nazim Othman dan Raysha Rizrose itu bukanlah kerja cincai, sebaliknya dilakukan dengan penuh komited.

View this post on Instagram

Cindai bukan cincai. Siapa yg tukang tulis, siapa yg tukang buat, siapa yg tukang susun, siapa yg tukang rakam, siapa yg tukang pakai, siapa yg tukang hias, siapa yg tukang cari, siapa yg tukang sambung, siapa yg tukang lakun, siapa yg tukang bayar, cacat cela pasti ada. Sebab kita bukan siapa siapa nak menilai sesiapa.Terima kasih semua sebab jadi tukang tengok❤️ @aydajebat @nazimothman @syazuwanhassan @catrionabrianross @raysharizrose @niezamzaidi @ainina_ahmad_b @haeriyantohassan @maskhan_ @fatinafeefa @annie_mosha @kuzaraeryna @jinggo_jspictures @uzairhaqimy69 @paliyasir @lanshah_82 @enapakwan @naomilarra @lanzpara @danielhakim_ @hanafi.napi.961 @fawwazfazir12 @islahcanroseabdul @hamdan_yasin @realjspictures #cindai #jspictures #sentiasabersyukur #alhamdulillah

A post shared by Sheila Rusly (@sheilarusly_jspictures) on

Dalam pada itu, Sheila turut berterima kasih kepada semua kru dan barisan pelakon yang terlibat dalam menjayakan drama tersebut.

Cindai yang mengisahkan tentang kehidupan seorang gadis menghidapi bipolar disorder telah ditayangkan di slot Samarinda, TV3 pada setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10 malam.

Menjengah ke laman Instagram para pelakonnya, mereka turut memberikan dedikasi istimewa bersempena tayangan akhir drama itu.

View this post on Instagram

💙💙💙 . Assalamualaikum. There’s no Cindai 2. Atau lepas ni Cindai jadi Balqis, Nirmala. Sorry semua.. Ramai dm, tweet & comment ada sambungan ke, nak tau apa jadi next, pening ending macamtu, geram? Ni bukan drama ending wife pregnant dapat anak kembar, mak mertua jahat jadi baik sesuci lebaran, suami jahat berubah jadi ustaddd.. Awak nak something different taknak cliche, we created and gave this for you. Kena fikir apa jadi next next and next. Sama macam kehidupan kita.. taktau apa jadi lepas ni, esok and future. Teruskan kehidupan, be better than before! ♥️ . Reminder : Pesakit Bipolar Disorder bukan GILA. Bipolar Disorder boleh dirawat. Tapi bukan mudah dan sekejap. Nampak macam normal tapi sakit & perit mereka tanggung sendiri.. Jangan malu jumpa doctor. Bagi sokongan, perhatian & kasih sayang. Insyaallah.. Saya yang hanya berlakon pun dah tak sanggup nak berlakon jadi ‘Cindai’ lagi inikan pesakit sebenar yang mengalami nasib macamni. Semoga semua pesakit diberi kesihatan yang baik & cepat sembuh. Amin. 🙏 . ‘Yang jahat boleh berubah tapi bukan senang nak muhasabah.’ -AJ . Swipe left. Thank you semua. Cindai Sign Out. GAME OVER. . #AydaJebat #Cindai #CindaiReihana #JSPictures #BipolarDisorder #BetterThanYou #KuIdamkanBahagiaKuPendamkanDuka

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat) on

View this post on Instagram

Selalu orang complain, drama Melayu predictable, boring. Jadi terimalah kelainan dengan hati yang terbuka ye? 🤗 Saya bersyukur sangat saya ada ruang dalam drama #cindai sebagai Amir. Another dream of mine has come true. Thanks a lot to my lovely sis @sheilarusly_jspictures for her guidance throughout the shooting process and our hero , abang @jinggo_jspictures for his impeccable shots in this drama. Tak lupa kepada pelakon-pelakon lainnnn & semua crew kat sebalik tabir yang komited pagi petang siang malam demi projek ni. Harap-harap sikit sebanyak drama ni berjaya bukak mata korang pasal #bipolar & #depression . Benda-benda ni subjektif. Tapi ada beberapa kategori secara am la. Nak explain panjang-panjang kang korang penat nak baca , jadi boleh la google ok? Anyway, terima kasih sebab korang support our mission and vision to spread awareness via the given platform. Love u guys! Last but not least, to my adik, @aydajebat , U did justice to the role. Bukan biashe-biashe. 🌹 @tv3malaysia @dramasangat @realjspictures ( 📸 – @rockin18 @rockinstudio )

A post shared by nazimothman (@nazimothman) on

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest