Connect with us

Muzik Buzz

‘Di Matamu’ Terima Pengiktirafan Malaysia Book Of Records

Siapa sangka satu kegagalan dalam percintaan sebenarnya membawa seribu tuah buat penyanyi Sufian Suhaimi tahun ini terutama dalam bidang kerjayanya.

Published

on

Siapa sangka satu kegagalan dalam percintaan sebenarnya membawa seribu tuah buat penyanyi Sufian Suhaimi tahun ini terutama dalam bidang kerjayanya.

Terbaru, lagu meruntun jiwa yang menjadi sinonim buat rakyat Malaysia iaitu Di Matamu tersenarai dalam Malaysia Book Of Records dengan meraih lebih 56,485  juta tontonan di YouTube sejak dilancarkan pada 22 Mac 2018 lalu.

Ia mencatat kejayaan tersendiri dengan memecah rekod tontonan tertinggi muzik video di Youtube bagi lagu artis Malaysia.

Sementara itu, Sufian turut berkongsi perasaan gembiranya di lamaan Instagram.

View this post on Instagram

SUFIAN SUHAIMI DIIKTIRAF DALAM MALAYSIA BOOK OF RECORDS . Alhamdulillah atas pengiktirafan ini. Terima kasih kepada sahabat @sirkhandanial dan @ibnu_rinkarnaen yang berhempas pulas mencipta lagu sedih #DiMatamu yang cukup dekat dengan pendengar muzik Malaysia. Sesungguhnya Allah itu maha adil. Adil meletakkan kebahagiaan dalam bentuk berbeza dan tak disangka. Buat keluarga, sahabat, peminat dan seluruh yang mengenali saya, semoga kebaikan kalian dibalas dengan kebaikan. InsyaAllah satu sidang media akan diadakan untuk berita baik ini. Jemputan akan diedarkan kepada rakan media. Terima kasih semua. Terima kasih Allah. . 📷 : @encikdanny 🧥 : @firzhafizsabrand . #sufiansuhaimi #dimatamu #malaysiabookofrecords @ariesmusicpro @sirkhandanial @ibnu_rinkarnaen @malaysiabookofrecords

A post shared by Sufian Suhaimi 🇲🇾 (@sufiansuhaimi_) on

Wah, bangganya dengan Sufian Suhaimi! Ini akan menjadi sejarah terindah yang mungkin tidak dapat dilupakan oleh penyanyi yang baru sahaja tampil dengan single terbaru, Mencuba ini.

 

Lagu hasil ciptaan Sirkhan dan Rinkarnaen ini turut bergelar finalis pada Anugerah Juara Lagu ke-33 pada Februari lalu selain mencipta fenomena apabila dikaitkan dengan kisah cinta Sufian yang tidak kesampaian bersama bekas tunang, Elfira Loy.

Apa pun, benda yang lepas usah dikenang. Semoga Sufian Suhaimi terus sukses di masa akan datang.

Tahniah Sufian!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.