Connect with us

Hiburan

Emma Maembong & Ayoh Selamat Tiba Di Tanah Suci

Pelakon Emma Mamembong yang berangkat ke tanah suci untuk menunaikan ibadah umrah bersama ayah dan juga kakaknya semalam sudah selamat tiba.

Published

on

Pelakon Emma Mamembong yang berangkat ke tanah suci untuk menunaikan ibadah umrah bersama ayah dan juga kakaknya semalam sudah selamat tiba.
Ini selepas Emma memuat naik sekeping foto bersama ayahnya menerusi laman Instagram miliknya awal pagi tadi.
Bagaimanapun, kakaknya Yaya Maembong tidak ketinggalan mendoakan agar segala urusan Emma dan keluarganya dipermudahkan.

View this post on Instagram

Selamt menunaikan Umrah ayahnda tercinta @emma_maembongofficial @coddy_maembong @qalam_ismail Semoga dipernudahkan segalanya. Melalui ibadah haji dan umrah ini, Allah memberi peringatan kepada manusia agar sentiasa berada dan berpegang kpd agama tauhid yang benar dan kita dibawa untuk menyaksikan bukti-bukti sejarah umat terdahulu dimana sama-sama diseru untuk mengesakan Allah dan menyaksikan kebesaran Allah. Moga unrah ini dpt mengenal diri sendiri, dan bagaimana seharusnya perlakuan seseorang di hadapan Allah, membimbing kita dlm aktiviti keagamaan untuk mengajar erti kehidupan dan kematian, kelembutan hati, keteguhan iman, pengorbanan dalam kehidupan dan bagaimana menghindarkan diri daripada gangguan dan godaan iblis laknattullah. Doakan kami sekeluarga menyusul tahun depan yaa💋

A post shared by yaya maembong (@yaya_maembong) on


“Selamat menunaikan umrah ayahnda tercinta @emma_maembongofficial @coddy_maembong @qalam_ismail. Semoga dipernudahkan segalanya.
“Melalui ibadah haji dan umrah ini, Allah memberi peringatan kepada manusia agar sentiasa berada dan berpegang kepada agama tauhid yang benar dan kita dibawa untuk menyaksikan bukti-bukti sejarah umat terdahulu di mana sama-sama diseru untuk mengesakan Allah dan menyaksikan kebesaran Allah.
“Moga umrah ini dapat mengenal diri sendiri dan bagaimana seharusnya perlakuan seseorang di hadapan Allah, membimbing kita dalam aktiviti keagamaan untuk mengajar erti kehidupan dan kematian, kelembutan hati, keteguhan iman, pengorbanan dalam kehidupan dan bagaimana menghindarkan diri daripada gangguan dan godaan iblis laknattullah.
“Doakan kami sekeluarga menyusul tahun depan ya,” tulisnya.
Apa-apa pun, selamat mengerjakan ibadah umrah Emma, semoga selamat pergi dan pulang.

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest