Connect with us
You Da Boss

Thelaki

Escape Room – Movie, Ada Spoilers

So aku dapat pi tengok cerita Escape Room arahan Adam Robitel haritu dan dalam artikel ni aku akan kongsi dengan hampa pendapat aku tentang filem ni.

Published

on

So aku dapat pi tengok cerita Escape Room arahan Adam Robitel haritu dan dalam artikel ni aku akan kongsi dengan hampa pendapat aku tentang filem ni. Sebelum tu, tengoklah gambaq dibawah dimana aku cuba untuk tiru muka yang dibuat dalam poster besaq Escape Room kat lobi MBO yang aku pi.

Sebelum kita cerita pasai movie ni, aku rasa penting untuk habaq apa tu escape room sebenaqnya, just in case ada orang taktau benda apa tu. Ia adalah sebuah permainan yang kita boleh main dengan kawan-kawan dimana kita dikurung di dalam sesebuah bilik untuk seberapa lama (aku sendiri pernah main yang selama 45 minit), dan untuk menang permainan tu, kita kena cari klu-klu atau petunjuk yang ada dalam bilik tu dan gunakannya untuk cari jalan keluar daripada bilik tu sebelum waktu kita tamat.

Sinopsis

Cerita ni tentang enam manusia yang dapat jemputan misteri untuk ke Minos Escape Room Facility, dan diberitahu yang depa akan memenangi hadiah 10,000 USD kalau depa menang. Ada yang pi ke escape room tu untuk memenangi duit tu, dan ada yang nak pi pasai depa ingat boss depa yang suruh, tapi bila depa melangkah masuk kedalam bangunan escape room tu, depa dah tak boleh keluar dah dengan cara selain daripada menyelesaikan puzzle yang terdapat dalam bilik-bilik escape room tu. Kalau depa gagal, maka hukumannya ialah kematian. Last sekali, dua orang sahaja yang terselamat, dan depa berusaha untuk mencari siapa yang kurung depa kat situ untuk balas dendam.

 

Ketahui lebih lanjut dengan klik sini.

Penulis: The Laki

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest