Connect with us

Inspirasi

Fuh! Meremang Bulu Roma Dengar Nyanyian Pelajar “Bersuku Jahai” Ini

Caya lah dik!

Published

on

Waktu sekolah adalah masa yang paling sesuai untuk kita semua bergiat aktif dalam semua acara mahupun pertandingan. Tidak kira lah dalam apa jua bidang yang diminati sama ada nyanyian, tarian, pidato ataupun sukan, masing-masing pasti ada minat dan sebab yang tersendiri.

Minat tersebut pula kadang kala datang dari diri sendiri dan ada juga yang diinspirasi dari keluarga yang sememangnya banyak menghabiskan aktiviti dengan perkara yang diceburi.

Terkini menerusi perkongsian seorang guru yang dikenali sebagai Ustazah Zu dari sebuah sekolah di Jeli Kelantan, bercerita tentang keunikan salah seorang pelajarnya.

Pelajar yang diberi nama Azram baru-baru ini telah tampil membuat persembahan pada sebuah majlis orientasi yang diadakan di sekolah tersebut.

Pelajar Suku Jahai

Wwah sedapnya adik ni nyanyi lagu hindustan, layan betul 😍

Posted by Hot FM on Thursday, October 17, 2019

Buat pengetahuan ramai, Azham adalah seorang pelajar tingkatan 5 yang bersuku Jahai iaitu orang asli dari puak Negrito yang terdapat di Perak dan Kelantan.

“Azram pemalu tapi aktif dan suka membantu. Dia lebih bersifat ada kepimpinan. Agak senang didekati juga la kalau kena gayanya.” kata Ustazah Zu

Menurutnya lagi, Azram adalah anak bongsu dalam keluarganya yang meminati seni dan gemar menyanyi walaupun di sekolah.

Pelajar Suku Jahai

Wah. Inilah pelajar-pelajar suku Jahai. Korang tahu tak apa nama aktiviti ni?

Posted by Hot FM on Thursday, October 17, 2019

Selain gemarkan hiburan, Azram turut bercita-cita mahu menubuhkan band (kumpulan) sendiri dan yang paling menarik, pelajar tersebut pernah memasuki pertandingan nyanyian peringkat daerah Jeli dan mendapat tempat ketujuh.

Kesungguhan pelajar tersebut telah membuatkan guru-guru di sekolah terbabit tertarik untuk membawa Azram ke platform dan landasan yang betul bagi mengembangkan bakatnya.

 

 

Sumber daripada: Ustazah Zu SMK Jeli, Kelantan

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.