Connect with us
Selamat Hari Raya

Selebriti

Ammar Alfian Sah Cerai Secara Tebus Talak, Bekas Isteri Perlu Bayar RM7,000

Akhirnya..

Published

on

Pelakon Ammar Alfian mendedahkan dia sudah pun sah bercerai dengan isterinya, Nelissa Nezam secara tebus talak pada 14 Oktober di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur.

Perkara itu didedahkan Ammar, menerusi Instagramnya dengan berkata, Nelissa perlu membayar bayaran iwad sebanyak RM7,000.

View this post on Instagram

Alhamdulillah. Hari ini mahkamah benarkan saya dan bekas isteri bercerai secara tebus talak dengan bayaran iwad dibayar oleh bekas isteri kepada saya Rm7000. Comel tak peguam saya😬 Finally the truth is out. She may had the world fooled plotting with the media to go against me but the truth will always prevail. Sekarang satu mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan tahu perangai sebenar dia. What u did to my mom & dad I will never forgive u. JUSTICE HAS BEEN SERVED

A post shared by Ammar Alfian (@ammar_alfian) on

“Alhamdulillah. Hari ini mahkamah benarkan saya dan bekas isteri bercerai secara tebus talak dengan bayaran iwad dibayar oleh Nelissa kepada saya sebanyak RM7,000,” tulisnya.

Dalam hantaran itu, pelakon filem Paskal tersebut turut meluahkan perasaan syukur kerana kebenaran telah berbukti berpihak kepadanya.

“Akhirnya kebenaran telah diketahui. Selama ini dia memperbodohkan semua orang dengan menggunakan media untuk menentang saya tetapi kebenaran selalunya akan berpihak kepada yang benar.

“Sekarang satu Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan tahu perangai sebenar dia. Saya tidak akan maafkan apa yang awak telah lakukan kepada ibu dan ayah saya,” ujar Ammar.

Terdahulu, pergolakan rumah tangga Ammar dan Nelissa mula mendapat perhatian selepas wanita itu mendedahkan suaminya berlaku curang ketika dia sedang sarat hamil enam bulan pada Mei tahun lalu.

Walaupun menafikan tuduhan isterinya, namun kemelut rumah tangga pasangan itu terus berlarutan selepas Nelissa sekali lagi mendedahkan bukti paparan skrin kecurangan Ammar tidak lama selepas itu.

Januari lalu, Nelissa memfailkan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur, tetapi ditolak oleh Ammar.

Pasangan yang mendirikan rumah tangga pada Mac 2016 dan menimang cahaya mata lelaki bernama Kyro Shakur yang kini berusia setahun tiga bulan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest