Connect with us
Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak

Selebriti

Artis Dan Instafamous Terlibat Dalam Pelacuran Kelas Atasan, Netizen Cuba Jawab Teka-Teki

Hati-hati, jangan sampai jatuh fitnah ya…

Published

on

Kecoh di media sosial apabila pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengeluarkan kenyataan berhubung ada segelintir artis dan instafamous yang terlibat dalam sindiket pelacuran kelas atasan.

Selepas kenyataan itu dikeluarkan pada 19 Oktober lalu, netizen sudah mula berteka-teki di media sosial mengenai nama artis dan instafamous yang mereka anggap mempunyai ciri-ciri yang dimaksudkan.

Netizen a.k.a makcik bawang sudah memulakan pencarian mereka di social media tentang individu yang dimaksudkan sehingga ada yang cuba untuk mengorek infomasi lama mengenai diri mereka.

Ada beberapa nama yang disenaraikan tetapi kesahihan itu masih lagi tidak diketahui kerana pihak SPRM masih lagi melakukan siasatan.

Dalam masa yang sama, salah seorang suspek sindiket Macau Scam baru-baru ini dikatakan terlibat sama dalam kes itu dan dia turut merupakan orang tengah untuk kegiatan kotor itu.

Dalam berteka-teki itu, harapnya jangan la sampai menabur fitnah kerana kes ini masih lagi dalam siasatan.

Mungkin ada artis atau instafamous yang anda teka itu langsung tidak terlibat sama sekali, hal itu semestinya sudah jatuh fitnah dan kemungkinan akan memberi kesan buruk kepada nama mereka.

Menurut kenyataan pihak SPRM, golongan yang dimaksudkan ini sanggup menggadai maruah mereka disebabkan bayaran yang tinggi bermula dengan RM20,000 hingga RM40,000 bagi satu malam sahaja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest