Connect with us
Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak

Selebriti

Rentas Negeri Untuk Honeymoon, Ikmal Amry Dan Isteri Guna Pas Agensi Pelancongan

Menurut Ikmal, beliau dan isteri dari Negeri Sembilan menuju ke Kedah. Jadi dua-dua negeri tu berada dalam PKPP dan mereka melancong menggunakan pas travel agency

Published

on

Seperti yang kita semua tahu, semenjak 30 Mac lalu warganet sudah mula bercakap mengenai isu rentas negeri yang dilakukan oleh pengacara terkenal Noor Neelofa dan suaminya iaitu Haris Ismail sehingga membuatkan ramai naik berang.

Jika diikutkan Neelofa sama sekali tidak boleh keluar dari negeri Selangor kerana ketika ini negeri tersebut masih lagi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) walaupun dengan niat melancong menggunakan perkidmatan agensi pelancongan.

Kini seorang lagi pelakon tempatan iaitu Ikmal Amry telah ‘disoal siasat’ oleh netizen apabila beliau dan isterinya  memuat naik story serta posting di laman Instagram masing-masing dengan menujukkan bahawa mereka kini sedang berada di Langkawi untuk berbulan madu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ikmal Amry (@ikmalamry)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ikmal Amry (@ikmalamry)

Ramai pengikutnya menjadi tertanya-tanya apabila melihat Ikmal berbulan madu walhal kini sesetengah negeri masih lagi dalam tempoh PKPB.

Namun mujur pelakon drama Kebaya Kasut Kanvas itu tidak mudah melatah dan menjelaskan bagaimana beliau dan isteri, Najla dibenarkan untuk merentas negeri.

Untuk makluman, sebelum ini Ikmal dan Najla berada di Negeri Sembilan yang mana merupakan negeri PKPP dan destinasi mereka di Langkawi turut berada di bawah status PKPP.

Fuhh, nampaknya selebriti tempatan memang kena lebih berhati-hati kalau nak post apa-apa foto atau video di laman sosial.

Risau pula kalau nanti akan jadi isu besar.

Sumber foto dan video: Instagram Ikmal Amry

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest