Connect with us
Selamat Hari Raya

Onz

“I Kenal Hati Budi Dia, She Is Not Like That” Ika Nabella Buka Mulut Isu Perubahan Mendadak Nonny Nadirah

Menurut Ika, dia melihat dan memerhati apa yang berlaku terhadap Nonny, tetapi mengambil sikap untuk berdiam diri kerana baginya setiap manusia melalui jatuh bangun.

Published

on

Hangat diperkatakan kebelakangan ini mengenai perubahan mendadak penyanyi dan bekas peserta Akademi Fantasia 5 iaitu Nonny Nadirah yang memuat naik foto seksi beliau di laman Instagram sehingga mengejutkan ramai pihak.

Bagi yang mengikuti Nonny di laman Instagram pasti tahu bahawa Nonny adalah seorang yang berhijab dan sopan.

Selepas gambar dedah peha, Nonny Nadirah kongsi gambar tak berbaju pula – Suara Merdeka

Perubahan mengejut yang dipamerkan oleh Nonny itu sekaligus menarik perhatian ramai rakan artis dan netizen yang terkejut dengan perkongsiannya di laman Instagram.

Tidak terlepas dari ditanya mengenai perubahan Nonny itu, pelakon Ika Nabella yang juga rakan seindustri memuat naik satu hantaran di laman Instagram beliau :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BF EXPERT – MAMIKA INNATE (@ikanabella)

“For once & for all

I NAK HABAQ TOKSAH LA DOK CARI I ..
TAK PAYAH WHATSAPP I UPDATE APA2.
BUKANNYA I TAKDAK IG DIA.

Takkan sebab i tak komen apa2 tak post apa2 hampa ingat I tak tau apa jadi hampa dok whatsapp aku berjela.

ADAAAAA I FOLLOW DIA!
I NAMPAK APA DIA POST ..

It’s heartbreaking, I’ve been crying & thinking about it since the first post but I don’t wanna talk about it to anyone.
I tak mau ulas apa2 sebab I manusia biasa.

Mata kasar kita ja nampak kita semua berbeza.
Apa kita lalui berbeza..
Nikmat & dugaan hidup kita juga berbeza.

Tapi hakikatnya .. Kita semua SAMA.
WE are all sinners.
ALLAH tutup aib kita.
Bagi dia masa… dia akan ok..

I kenal hati budi dia. She is not like that..
kalau dulu I’m always the bad one.
Dia pakai seluar pendek pun tak reti.
Singlet pun tak tau pakai I yg mengajar dia fesyen bodo. Dia tak pernah nak ikut pun. MALU dia kata..
Dia ada prinsip. Dia tau tujuan hidup dia.
Dia tau sapa diri dia, sapa keutamaan dia..
dia hidup untuk mama dia & orang2 yg dia sayang walaupun orang2 yg dia sayang tu bodo tak reti hargai dia.
dulu I selalu marah dia jgn jadi bodo bila sayang orang, sayang diri sendiri dulu baru fikir orang. Tapi I hanya mampu marah je la.. Dia pun bukan budak2.

I know her. Dia pun tau I kenal dia..
Bukan hashtag bff tapi pernah la few times raya sama2.
Kalau dia perlukan I pandai2 la dia cari I..

Aku ada je ni. Aku taknak balik2 call kau nanti kau benci. Kalau kau depan aku maybe aku lempang kau dulu baru peluk kau sebab kau tak share dgn aku masalah kau mcm kau selalu buat dulu.
Ini la perangai buruk kau dari dulu suka diam2 simpan masalah lepas tu buat hal 😅

Jaga Diri ok? Kau ok tu aku tau.
Anytime kau perlukan aku. Call. Aku ada je ni”

Menurut Ika, dia melihat dan memerhati apa yang berlaku terhadap Nonny, tetapi mengambil sikap untuk berdiam diri kerana baginya setiap manusia melalui jatuh bangun seperti yang dilalui oleh penyanyi berkenaan.

Malah Ika juga mendedahkan bahawa Nonny bukanlah seperti apa yang dipamerkan sekarang, beliau adalah seorang wanita yang ada prinsip dan tahu tujuan hidupnya.

Pengarah suruh Nonny buka tudung?

Mungkin ada sesuatu yang terjadi terhadap Nonny sehingga beliau mengambil keputusan untuk berubah seperti itu, Allah sahaja yang lebih mengetahui.

Mengulas lanjut, Ika turut berpesan kepada Nonny di dalam kapsyen yang ditulis, bahawa beliau sentiasa ada jika Nonny memerlukannya.

Mari kita doakan semoga segala dugaan yang dihadapi Nonny ketika ini dipermudahkan dan diberi jalan penyelesaian.

Semoga Nonny kembali ke pangkal jalan.

Sumber  : Instagram Ika Nabella

Baca artikel berkaitan : “Doakan Jodoh Masing-Masing” Majlis Perkahwinan Nonny Nadirah Dan Niezam Zaidi Dibatalkan…

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest