Connect with us

Update

Terus Terima Kecaman Kerana Terkucil Masa Persembahan, Aufa Tampil Beri Penjelasan

Good luck Aufa!

Published

on

Selepas persembahannya dikecam hebat oleh warganet, kini peserta Vokal Mania iaitu Aufahanie memberi kenyataan tentang perkara tersebut.

Menurut penyanyi muda berusia 17 tahun ini, dia akui bahawa tidak dapat mengatasi kegugupan ketika berada di atas pentas.

EfaPerfumeHouse on Twitter: "Every vote matters to her. Click this link to vote for Aufa! ❤️ Vokal Mania | XTRA https://t.co/IyX519NOVC… "

Dalam masa yang sama, dia turut memberitahu kepada sebuah portal hiburan tempatan bahawa berlaku masalah teknikal yang mana ketika itu dia sedang memakai alat bantuan pendengaran dan secara tiba-tiba suaranya menjadi tenggelam.

Baginya, pengalaman pertama kali membuat persembahan di atas pentas besar seperti itu membuatkan dia gerasa gementar dan sukar untuk mengawal diri.

Disebabkan itu, Aufa telah membuat permohonan maaf di laman Twitter miliknya dan mengakui kesilapan besar yang dilakukan olehnya.

Thank you everyone, Aufa minta maaf dan Aufa akui persembahan itu sangat teruk sebab terlalu nervous dan takut. Aufa janji akan jadi lebih baik dan belajar betulkan mana yang kurang.

Selepas tamat persembahan, Aufa memberitahu bahawa dia sempat berjumpa dengan penyanyi Aina Abdul dan Indah Ruhaila bagi mendapatkan nasihat.

Nasihat yang diberikan oleh kedua-dua penyanyi berpengalaman itu ialah berharap supaya Aufa dapat menghadiri kelas vokal serta belajar untuk mengawal perasaan gemuruh dalam diri.

Mungkin selepas lakukan banyak latihan, Aufa pasti akan dapat menjadi penyanyi yang berbakat seperti yang lain!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest