Connect with us
YouTube Hot TV Satu Juta

Viral

Atuk Dan Nenek Kongsi Tarikh Lahir Dengan Tarikh Meninggal, Kisah Cinta Hingga Ke Akhir Hayat

Al-Fatihah…

Published

on

Ajal, maut, jodoh dan pertemuan semuanya di tangan Allah S.W.T dan kita sebagai manusia hanya mampu mengikut segala aturan yang telah dirancang oleh-Nya.

Semuanya sudah tertulis apabila cinta pasangan suami isteri ini dibawa hingga ke akhir hayat apabila mereka berdua ditakdirkan untuk lahir pada tarikh yang sama dan pergi meninggalkan dunia juga pada tarikh yang sama.

Kisah suami isteri yang dikenali sebagai Wan Yahya Wan Hussein, 86 dan isterinya, Wan Zainoon Wan Chik, 83 ini diketahui umum selepas perkongsian daripada cucu mereka iaitu Nurul Fatin Syuhada mendapat perhatian ramai warganet di Twitter.

Nenek sangat kuat, tak pernah mengeluh untuk jaga Atuk yg terlantar kat katil.. Siang malam tak kenal erti lelah.

Image

Difahamkan kesihatan mereka sudah mula merosot sejak sebulan yang lalu dan tanpa disedari rupa-rupanya Wan Zainoon menghidapi kanser usus dan perlu ditahan di hospital manakala keesokan harinya, giliran Wan Yahya pula yang dimasukkan ke hospital kerana demam panas.

Menurut akhbar Kosmo ketika menemui anak sulung mereka iaitu Wan Rahimah, dia memberitahu bahawa bapanya sudah mengalami masalah paru-paru sejak 15 Oktober yang lalu.

Image

Ayah amat sugul dan bagaikan hilang separuh nyawa selepas emak dimasukkan ke hospital. Hubungan mereka memang sangat rapat seperti belangkas.

Ketika upacara pengebumian dilakukan, Wan Yahya masih menggagahkan diri untuk turut berada di Tanah Perkuburan Islam Jalan Pusara, Kuala Berang bagi menghantar jenazah isterinya.

Namun siapa sangka tidak lama selepas itu dia pula menghembuskan nafas terakhir dan jenazahnya turut ditanam bersebelahan dengan kubur isterinya.

Image

Rata-rata warganet turut merasai kesedihan yang dialami oleh keluarga ini apabila melihat kemesraan pasangan suami isteri ini.

Semoga roh Wan Yahya dan Wan Zainoon ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan beramal soleh…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest