Connect with us
Hot Selebriti

Viral

Bakal Pengantin Kini Boleh Buat Temujanji Ujian HIV Secara Online Menggunakan MySejahtera

Haa kan lebih mudah macamni..

Published

on

Umum tahu setiap bakal pengantin yang mahu berkahwin hendaklah menjalani ujian Saringan HIV pra-perkahwinan terlebih dahulu di klinik kesihatan berdekatan.

Akan tetapi proses membuat temu janji di klinik kesihatan itu sendiri kadang-kadang rumit sehingga mengelirukan mereka yang mahu membuat ujian itu.

MMA: MySejahtera offers better protection of users' info | The Star

Siapa sangka dengan hanya menggunakan aplikasi MySejahtera, anda boleh membuat temu janji secara atas talian sahaja?

Mari lihat thread yang dikongsikan oleh @rosessyuhadaa di laman sosial Twitter ini :

Langkah yang terakhir, anda hanya perlu tunggu sms ataupun emel daripada klinik kesihatan dan selepas itu, tunggu hari kejadian dan tunjukkan sahaja SMS ataupun emel yang diterima itu kepada kaunter.

“Nanti, dia akan email kita and akan sms kita. Lepas tu, masa hari appointment tu nanti, tunjuk je email/sms sebab skrg ni nak pergi KK/hospital sgt2 ketat ye. Semoga dipermudahkan semua urusan yang nak kahwin!”

Lah senang je rupanya nak book appointment untuk lakukan ujian HIV di klinik kesihatan ni rupanya.

Perkongsian yang sangat berguna dari gadis ini, semoga anda semua memperoleh manfaat.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest