Connect with us
YouTube Hot TV Satu Juta

Viral

“Bawak Molek Heli Tu”- Pesanan Terakhir Bapa Mangsa, Ini Kronologi Nahas Helikopter di Taman Melawati

Al-fatihah buat mangsa…

Published

on

Baru-baru ini kita digemparkan dengan kemalangan dua buah helikopter jenis Guimbal Cabri G2 (G2CA) yang berlaku di sekitar Taman Melawati sehingga mengakibatkan kematian dua mangsa iaitu jurulatih penerbangan, Kolonel (B) Mohd Sabri Baharon, 56 tahun dan pelatih penerbangan, Mohd Irfan Fikri Mohamed Rawi, 41 tahun.

Menurut saksi, kedua-dua helikopter berkenaan bertembung sehingga salah satu daripada kenderaan berkenaan patah sayap belakang lalu hilang kawalan dan terhempas.

Image

Difahamkan kedua-dua helikopter berkenaan dalam perjalanan dari Lapangan Terbang Sultan Aziz Shah, Subang menghala ke Genting Sempah sebelum terhempas dan  kedua-dua helikopter jenis pesawat ringan itu tidak mempunyai kotak hitam.

HELIKOPTER yang terhempas di kawasan Taman Melawati, Ampang. FOTO Fathil Asri

Bagaimanapun, sebuah lagi helikopter dikendalikan bekas Ketua Pegawai Eksekutif MAS, Datuk Ahmad Jauhari Yahya bersama rakannya, Tan Chai Eian berjaya membuat pendaratan cemas di sebuah padang sekolah berhampiran dan mereka juga terselamat.

Dalam pada itu, bedah siasat terhadap dua jenazah mangsa yang terkorban dalam nahas helikopter terhempas akan dijalankan pada 9 November 2020 di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan (PPUKM).

Kedua-dua mangsa yang terselamat akan dipanggil bagi membantu siasatan oleh Biro Siasatan Kemalangan Udara (BSKU) Kementerian Pengangkutan. 

MOHD Izani (kiri) bersama adik-beradik lain ketika menanti jenazah adiknya, Mohd Irfan di Hospital Kuala Lumpur. FOTO Aswadi Alias

Kami di Hot FM mengucapkan salam takziah buat seluruh ahli keluarga mangsa. 

 

Sumber dari Berita Harian & Harian Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest