Connect with us
Geng Pagi Hot

Viral

Fitnah Rider Grab ‘Curi’ Air, Permohonan Maaf Lelaki Ini Dipertikaikan Oleh Netizen…

Tuduh rider Grab Food curi air, buat permohonan maaf tapi masih dipertikaikan oleh netizen. Macam mana ni?

Published

on

Semenjak dua menjak ini banyak pula aduan yang telah diluahkan oleh warganet di kebanyakan sosial media sehingga menimbulkan salah faham dan ketegangan bagi sesetengah pihak.

Baru-baru ini pada 13 Februari yang lalu, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Ezrin MN telah memuat naik satu twit memberitahu bahawa air yang dipesan olehnya di sebuah kafe telah ‘dicuri’ oleh rider Grab Food yang membawa minuman tersebut.

Menurutnya, beliau telah membeli sebanyak tiga jenis air tetapi apabila pesanan itu sampai kepadanya, hanya terdapat dua air sahaja dan disebabkan itu beliau mengambil keputusan untuk menulis twit berkenaan di laman Twitter miliknya.

Lebih mengejutkan, beliau turut menuduh rider tersebut mencuri air yang dipesan olehnya tanpa menyemak dahulu perkara berkenaan.

Dalam masa yang sama, walaupun ada segelintir warganet yang mengecam tindakan tersebut, lelaki berkenaan masih bertegas dengan pendiriannya menyalahkan rider tersebut 100%.

Tidak lama kemudian, pihak Grab sendiri mengesahkan di laman rasmi Twitter mereka memberitahu bahawa kekurangan pesanan yang diterima olehnya itu bukan disebabkan ‘dicuri’ oleh rider tetapi kecuaian oleh pihak kafe sendiri.

Disebabkan perkara itu, majikan di tempat kerjanya turut telah mengambil tindakan terhadap dirinya dan mengakui bahawa beliau telah dikenakan tindakan tegas oleh pihak pengurusan.

Oleh itu, Ezrin telah mengambil keputusan untuk membuat permohonan maaf di channel YouTube miliknya berkenaan isu tersebut.

“First, aku admit memang salah aku sebab aku sendiri twit benda tu. I put my ego down dan aku minta maaf dalam video ni dan semua orang yang tengah menonton, sila tenang.”

Namun apa yang membuatkan warganet masih tidak berpuas hati ialah tentang cara beliau memohon maaf dan menganggap bahawa majikannya turut ‘bersubahat’ dalam mempromosikan perniagaan kepada umum.

Pening pula nak fikirkan tentang isu ni, banyak pula perkara yang berkait sampai tak tahu mana satu yang betul dan mana satu pula yang salah.

Apa pun, harap-harap perkara ini dapat dijadikan pengajaran kepada kita supaya tidak menuduh sesuka hati dan menyemak dahulu sesuatu perkara sebelum disebarkan kepada umum.

Sumber foto: Twitter

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest