Connect with us
Nite Jam

Jamming Hot

Hutang – Floor 88

Lagu ni boleh relate kan? Ada kes pasal ni ke? Rasanya ini adalah masalah sejagat kan? Sama yang berhutang atau pemiutang memang terasa lah. Kita patut ucap terima kasih kepada Floor 88 dengan munculnya lagu ini sekurang-kurangnya lagu ini adalah modal untuk kita kutip hutang, tak segan sangat kita nak mintak balik duit kita tu ye tak. Kali ni untuk versi jamming tentunya kami berikan eksklusif untuk anda. Sila layan dengan headphone sendiri dan repeat lah berjuta kali ok. Enjoy!...

Sewindu – Tulus

Tulus - artis seberang yang semakin menempa nama di Malaysia kini siap menghangatkan sessi Jamming Hot menerusi lagu Sewindu yang membawa maksud lapan tahun dalam Bahasa Indonesia. Tahun 2019 merupakan tahun ke 8 Tulus berada dalam industri muzik, moga sukses terus ya....

Ragaman – Faizal Tahir

Ekslusif untuk kalian yang selalu follow Jamming Hot, kami dengan bangganya nak katakan versi Ragaman yang anda nak tengok ni adalah versi yang belum ada kat mana-mana lagi. Thank you Bapak Faizal Tahir persembahkan sesuatu yang sangat istimewa untuk kami. Enjoy ok dengan versi ni, moga-moga anda akan terus repeat untuk tengok dan dengar!...

Ratu – Faizal Tahir

Secara eksklusif di Jamming Hot, kami ada Faizal Tahir untuk anda. Terima kasih Faizal Tahir di atas kesudian untuk menjayakan sessi ni dan persembahkan lagu Ratu buat kita semua. Walaupun sudah buat keputusan untuk tidak ada album lagi selepas ini, tapi hey karya-karya Faizal Tahir akan selalu ada untuk kita. Min tak nak cakap banyak dah.. tapi nak korang enjoy dengan lagu ini khas untuk semua. Dan bila lagu ini dipublish kat youtube, komen-komen dari kalian sentiasa kami monitor. Ya kami setuju dengan semua komen positif anda. Dan untuk yang bagi komen negatif tu, Min cuma nak cakap usah fikir berat-berat pasal lagu orang enjoy je dengan karya yang dipersembahkan ok. ...

Sumpah – Naim Daniel

Lagu yang ditulis berdasarkan kisah benar percintaan Naim Daniel sebelum ini. Ye, ada pertikaian mengenai lagu Sumpah ini, tapi bukan itu yang ingin Min rungkaikan. Boleh baca kenyataan dari kedua belah pihak kalau mau sebab ada ceritanya. Tapi apa yang Min nak, korang layan la versi Jamming Hot ni, memang membuai perasaan pada setiap yang mendengarnya. Enjoy ya kawan-kawan....

Teguh Setia – Muna Shahirah

Bakatnya dicungkil dari salah sebuah program realiti dan kini Muna Shahirah sudah punya single yang mampu memikat penikmat muzik. Terima kasih Muna melengkapi list Jamming Hot kali ini. Antara yang menarik mengenai Muna ni, dia pun macam kita-kita marhaen ni juga yang mana dia suka nyanyi dalam tandas! Min pernah semeja dengan Muna masa buka puasa tahun ni, ternyata dia seorang yang peramah umpama pop corn. Ada saja yang dikongsikan Muna menceriakan suasana. All the best ya Muna untuk single yang dipertaruhkan ni. Moga sessi Jamming Hot Muna ni akan dapat perhatian dari followers dan boleh increasekan view juga. Enjoy!...

Bukan Cinta Aku – Dinie & Khai

Yang istimewa kami berikan kepada kalian untuk sessi ekslusif artis di Jamming Hot ini, yang mana kali ini lagu adalah lagu dari OST drama Bukan Cinta Aku. Dari Dinie dan Khai yang tidak melihat kekurangan mereka untuk melontarkan vokal dan memberikan feel kepada penikmat muzik lagu berentak balada. Benarlah kekurangan bukan ukuran tapi bakat mengatasi segalanya. Enjoy lagu ini tentunya di Jamming Hot!...

Pulang – Insomniacks

Tercalon dalam kategori Band Terbaik menerusi penganjuran Anugerah Planet Muzik 2018 (APM2018) di Singapura pada tahun lalu, menjadi momen manis buat band Insomniacks ini. Mendapat banyak tontonan di Youtube untuk lagu Pulang adalah langkah progresif buat band ini. Apabila ditanya apa yang menarik mengenai lagu Pulang, mereka mengatakan lagu ini lebih banyak disuntik bunyi-bunyian gitar dan orkestra. Malah, liriknya juga mempunyai maksud tersirat untuk ditebak pendengar. Tidak meletakkan sebarang jangkaan untuk dikenali penikmat muzik, tetapi percaya apabila lagu Pulang bersuara itu adalah langkah yang positif buat mereka. Khas untuk anda yang setia bersama Hot FM, sessi jamming kali ini kami berikan kepada anda lagu Pulang versi keyboard. Enjoy!...

Jauh – Aziz Harun

Aziz Harun kembali commit untuk sesi Jamming Hot yang mana kali ni menyampaikan lagu OST drama 30 Pesanan Suara. Min dengar-dengar lagu ini ditujukan buat bekas kekasih Aziz Harun ni. Woaaah, cinta tersemat kental dalam hati ya? Tapi ok apa, bagi lagu untuk ex, takde salah pun. Itu namanya kreativiti. Yang penting message yang nak disampaikan tu... kisah-kisah ex adalah reference untuk dapatkan idea. Lagu yang mendapat sentuhan Ezra Kong dan Romeo ni kian mendapat tempat di hati penggemar muzik dan sentiasa mendapat sokongan positif daripada Faizal Tahir. Enjoy lagu best ini dalam versi Jamming Hot. ...

Pudar – Indah Ruhaila

Banyak feedback yang diterima untuk lagu Pudar nyanyian Indah Ruhaila ini. Ada yang masih ingat lagu ni OST dari drama mana? Kalau lupa, Min boleh ingatkan. Lagu ni antara lagu OST Drama Nur 2 yang telah pun mencetuskan fenomena tak lama hari tu. Scene yang korang paling ingat masa keluar lagu ni masa scene mana? Kalau Min, masa scene Aishah bagitahu suaminya Ustaz Madi yang perasaannya dah pudar dengan Ustaz Madi akibat perangainya yang melampau-lampau. Ramai juga yang predict Indah Ruhaila bakal panaskan pentas AJL tak lama lagi? Min tak berani nak cakap tapi apa yang boleh Min kata, yup ada potensi untuk lagu ini bersaing dengan lagu-lagu hebat yang lain. Ok seperti yang disarankan oleh mereka-mereka yang komen pasal lagu ni dalam versi Jamming Hot, kalau korang nak layan silalah dengar menggunakan headphone supaya lebih feel. Min pula nak sarankan lepas korang dengar lagu ni, silalah share di social media kalian ok. Enjoy!...

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement