Connect with us
Duit Dari Kayangan

Selebriti

‘Laku Keras’, Ini 3 Pelakon Kanak-Kanak Yang Pernah Terkenal

Mesti best kalau mereka ni aktif berlakon semula kan?

Published

on

Semakin hari industri hiburan dibanjiri dengan ramai pendatang baharu, sampai ada yang tak terkejar untuk tengok drama lakonan mereka.

Siapa masih ingat lagi barisan pelakon yang pernah terkenal ketika mereka masih kecil? Agaknya apa la yang mereka lakukan sekarang ini ya?

Mungkin ada yang dah habis sekolah? Jom kita tengok sikit beberapa barisan pelakon kanak-kanak yang paling laku keras suatu ketika dahulu:-

MIA SARA NASUHA

Waktu zaman kemuncak kerjaya Mia, wajahnya sering menjadi watak kanak-kanak yang digemari ramai.

Dengan keletahnya bercakap membuatkan ramai sukakan lakonan yang disampaikan oleh pelakon berbakat yang kini berusia 15 tahun.

Tengok sahaja la berapa banyak filem yang sudah dibintangi oleh Mia sendiri.

Kini, Mia memberi tumpuan sepenuhnya terhadap pembelajaran di sekolah sekaligus karier lakonannya dikurangkan buat sementara waktu.

Tapi Mia ni ada ramai followers ya dekat TikTok, ramai yang sukakan gaya sopan si comel ini.

RAYKARL ISKANDAR

View this post on Instagram

Sumpah I'm really2 happy guys.. Rykarl sedar, Rykarl tak hebat pun.. Rykarl just jadi diri Rykarl, n Rykarl tak paksa korang semua suka dgn apa yg Rykarl buat.. . JUJUR jugak Rykarl xde niat nak berlumba2 dgn yg lain untuk jadi yg terpaling ramai fans and follower, sbb bg Rykarl biarlah Rykarl buat SLOW and STEADY, yg penting rezeki Allah untuk Rykarl tetap ada.. . Apa2 pun, kita bersihkan hati dan jangan dengki mendengki k.. Korang semua yg selama ni support Rykarl especially di : 1)Youtube – Rykarl Official Channel 2)Instagram – @rykarl_official 3)Facebook Page – Rykarl Gaming 4)Twitter (baru on balik) – @rykarl_official Korang mmg awesome guys.. Korang lah yg mengisi angka2 Follower and Subscriber di Sosial media Rykarl guys.. Tanpa korang, Rykarl bukan Sapa2.. . Hope korang tak kan pernah jemu terus sokong Rykarl selamanya.. And Video kali ni Antara video kegembiraan Rykarl yg Rykarl nk share kt korang semua guys.. By the way, untuk full video pls click link at my bio k guys.. . Love u guys.. Love u all soooo much!!!!! 😘😘😘😘 . @rykarlarmyvangers_official @davangersofficially #silverplaybutton #157ksubscribers #rykarlyoutube #youtubermalaysia #rykarlofficialchannel

A post shared by rykarl iskandar (@rykarl_official) on

Raykarl ini memang geng sekali dengan Mia la, selalu juga mereka berlakon bersama.

Bukan itu sahaja, Raykarl juga sering menjadi pilihan pengarah drama tempatan untuk menjadi watak utama dalam beberapa drama.

Bila dah besar ni makin handsome pula ya, tapi watak kanak-kanak itu masih lagi nampak di dalam dirinya itu.

MYSARRA SYAHFIEDZRIEN

Mana dia peminat drama Diari Ramadan Rafique? Mesti korang kenal dengan pelakon cilik yang bernama Mysarra ni kan?

Ingat lagi tak drama Bong terbitan TV3 dulu? Ha, drama tu pun Mysarra ada berlakon juga.

Selain berlakon dalam drama ini, Mysarra juga ada membintangi drama lain ketika usia kecilnya.

Itu dulu la, tapi kini Mysarra sudah berusia 21 tahun! Alamak rasa macam dah tua pula bila Mysarra sendiri dah masuk usia 20-an.

PUTERI BALQIS

Terima Komen Negative, Puteri Balqis Deactivate Instagram | Lunaria

Siapa je yang tak kenal dengan susuk tubuh kecil molek ini?

Nama Puteri Balqis sering disebut sebagai salah seorang pelakon kanak-kanak yang sangat berbakat.

Lebih hebat lagi apabila Puteri sendiri pernah memenangi anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama menerusi Anugerah Skrin ke-18.

Namun kerjaya seni Balqis terpaksa dikurangkan akibat penyakit kanser hati yang dihidapinya kini.

Semoga urusan Balqis sentiasa dipermudahkan.

Since mereka semua sudah besar, mesti sekarang ni dah ada ramai pengganti pelakon cilik.

Mana tahu lepas ni mereka semua buat comeback dan berlakon jadi hero atau heroin pula ke, kan?

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest