Connect with us
Projek Radio

Selebriti

[LUCU] Kek Hari Jadi Diejek Seperti ‘Mak Nyah’ Oleh Netizen, Ini Respon Ruhainies!

Tak baik tau korang ni…

Published

on

Sempena dengan ulangtahun hari jadi yang ke 28 tahun, pelakon jelita Nur Ruhainies Farehah Binti Zainul Ilyas ataupun lebih dikenali sebagai Ruhainies, dilihat menyambut kejutan hari jadinya di sebuah hotel baru-baru ini.

Akan tetapi tular di media sosial apabila gambarnya bersama sebuah kek yang ‘diklonkan’ mengikut wajah Ruhainies itu, mengundang jenaka netizen kerana muka patung di kek itu disamakan dengan seorang ‘mak nyah’.

“Kek Ruhainies ni inspirasi dari dia ni ke?”- @Nabilfikran10

Geli hati melihat ciapan yang dimuat naik di laman sosial seorang pengguna di Twitter yang menyamakan muka kek itu dengan seorang mak nyah dari Thailand. Bukan itu sahaja, walaupun ada yang mengecam kerana kek itu tidak serupa seperti ruhainies, tetapi Ruhainies tetap positif dan menghargai usaha pembuat kek itu. Lihat sahaja reaksi Ruhainies terhadap komen-komen negatif di laman sosial.

“Taklah, i’m happy ada orang buatkan cake for me. Hargai penat lelah orang. Cake tu sedap”-Ruhainies

Tak cukup dengan itu, Ruhainies siap membuat satu ‘special post’ untuk menghargai pembuat kek tu tau!

“I heard my birthday cake went viral today.”

“First of all, i nak ucap thanks to the talented baker @syauki_khozaid 😍 i love your cake. Sedap sangat!”

“Even last minute dia still nak buat surprise for me by making me that cake”

Wahhh bagus ruhainies ni. Kita patut contohi sikap positif Ruhainies yang menghargai pemberian orang. Bukan itu sahaja, ramai juga netizen yang memuji Ruhainies kerana menghargai hasil kerja keras pembuat kek itu.

Sumber : Twitter @hzrh_hanoom

Sumber : Twitter @shashafifzaza

 

Sumber : Twitter @syahidahdarmawi

Haa daripada asyik kecam mengecam kan lebih baik kita berfikiran positif. Bukan senang tau nak buat kek.

Anyways, Happy Birthday Ruhainies!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement
Advertisement

Latest