Connect with us
Hot FM

Viral

Majlis Kahwin ‘Cancel’, Bakal Pengantin Lelaki Rupanya…

Alamak, kantoi pulak!

Published

on

Orang kata kenal pasangan kita betul-betul dulu, baru boleh fikir untuk berkahwin.

Kecoh di media sosial baru-baru ini apabila bakal pengantin membatalkan perkahwinannya di saat-saat akhir.

Menerusi sebuah portal hiburan online, punca lamaran itu ditolak adalah kerana pengantin lelaki itu rupa-rupanya seorang perempuan!

Pengantin perempuan berusia 15 tahun dijadualkan bernikah bersama seorang pemuda berusia 25 tahun pada 31 Ogos lalu.

Namun, kejadian mengejutkan yang berlaku di sebuah perkampungan di Sumatra Selatan, Indonesia itu menghancurkan segala persiapan dan impian mereka.

Difahamkan, pihak keluarga perempuan sudah ‘syak’ sesuatu tidak kena dengan pengantin ‘lelaki’ ketika dia membuat panggilan dan memberitahu niat untuk melamar anak gadis mereka.

Ibu bapa gadis itu kemudian meminta bakal menantu mereka datang ke rumah dan menyuruh lelaki itu jalani pemeriksaan dengan bidan kampung kerana sangsi dengan suaranya yang persis perempuan.

Tup,tup kantoi! Pihak pengantin perempuan dengan pantasnya terus menolak lamaran dan membatalkan perkahwinan sehari sebelum berlangsung.

Hm, yang peliknya tu si gadis langsung tak curiga dengan status jantina teman lelakinya walaupun pernah keluar dating beberapa kali.

Jadi, sebelum kahwin make sure korang pilih ‘calon’ suami atau isteri yang betul supaya tidak berlaku kejadian seperti ini.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest