Connect with us
YouTube Hot TV Satu Juta

Selebriti

Man Raja Lawak Tuntut Baki Bayaran Tertunggak Dari Ogy Ahmad Daud

Hutang tetap hutang…

Published

on

Sudah berbulan-bulan menunggu dengan penuh kesabaran, pelawak dan pelakon, Man Raja Lawak berharap penerbit, Ogy Ventures & Network milik pelakon Fauziah Ahmad Daud dapat melunaskan baki bayaran lakonannya yang masih tertunggak.

“Baki bayaran saya RM7,000 yang belum dilunaskan produksi berkenaan,  atau saya panggil, kak Ogy.

View this post on Instagram

Abg baru jer plan nak simpan panjang rambut ni mcm @soya_souya tapi ramai pulak yg DM abg suh potong biar nampak ensom kacak bergaya mcm @jepsepahtu abg pasrah #abgrapuh

A post shared by Man Raja Lawak (@manrajalawak) on

Menurut Man lagi, dia hanya mampu menunggu bayaran berkenaan dibuat kerana hutang tetap hutang yang perlu dilunaskan oleh pihak penerbit.

“Sudah empat kali sebenarnya penerbit mungkir janji untuk bayar. Tarikh baharu yang diberikan kini ialah 18 September. Jadi, saya akan tunggu dan harap betul-betullah duit itu ada.

“Saya faham, penerbit sekarang pun pasti berusaha gigih mengumpul wang untuk membuat pembayaran berkenaan. Tapi, kenalah sedia maklum saya pun ada komitmen juga,” katanya.

Terdahulu, pada 28 Februari dan 1 Mac lalu, Man terbabit dalam pementasan teater Korupsi Dewan Semandung arahan Khir Rahman yang dipentaskan di Panggung Sari, Istana Budaya.

KORUPSI DEWAN SEMANDUNG (28 – 29 FEBRUARI) | Portal Rasmi Istana Budaya

Man menggantikan posisi Allahyarham Abam Bocey yang sepatutnya beraksi dalam teater itu. Bagaimanapun, hingga kini kemelut bayaran tertunggak kepada sebahagian pelakon dan kru produksi teater didakwa masih belum selesai.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest