Connect with us
Duit Dari Kayangan

Selebriti

Mira Filzah Kongsi Tips Elak Wajah Breakout

No wonder lah Mira sentiasa nampak cantik jeee!

Published

on

Tak keluar rumah waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni pun kulit muka boleh breakout ke?

Ya, tambah pula jika seharian kita dengan penyaman udara, ia boleh menarik kelembapan kulit dan menyebabkan dehidrasi.

Duduk rumah pun masih kena jaga kulit muka okay! Ini antara tips yang dikongsikan oleh pelakon cantik manis Mira Filzah untuk elak kulit muka breakout teruk sepanjang PKP.

View this post on Instagram

RMO selfie. Jarang jarang nak bergambar sekarang ni 😅 . . Mira ada terbaca dkt Twitter, ramai kata muka breakout teruk sepanjang duduk rumah. Yes, Mira pun. For someone yg jarang ada pimples, tiba tiba, ada two to three small pimples on my face. Terkejut kita! 😅 Everyday makan Luna, vit C, madu dgn habbatus sauda. (For immune system yessss, during this RMO rajin2 lah makan supplements k.) Eh ada pulaaakkkk jerawat comel . . But sokay my dear, don’t panic. Maybe you need to check on your daily routines. Skin care routine is one thing, other routines pun kena check juga. Avoid oily foods, drink plenty of plain water, and avoid touching your face too much . . Here’s a tip. Have you tried ice facial? Senang je, ambil ice cubes dan gosok slowly/gently around your face. Ice cubes can soothe pimples, soften your skin, gives radiant glow, tighten pores, less dark circles and many more. You girls can just google! Mcm Mira, haha Mira tertinggal semuaaaa barang dkt rumah KL. Makeups and skin care products. Yg ada basic skin care je, just cleanser and mist. So what I do is, DIY natural skin care routine at home! Try lah k ice facial ni. Best! 🧊🥰

A post shared by MIRA FILZAH (@mfmirafilzah) on

Kata Mira, dia mengambil supplements seperti vitamin C, madu dengan Habbatus Sauda untuk elak kulit wajah naik jerawat ‘comel’.

Pelakon drama Pujaan Hati Kanda itu juga menasihatkan peminat agar tidak mengambil makanan yang berminyak, banyakkan meminum air putih dan elakkan diri daripada terlalu kerap menyentuh bahagian muka.

Selain itu, Mira yang baru sahaja memasuki usia 27 tahun pada 2 April lalu turut berkongsi rahsia dia kekal awet muda iaitu dengan mengamalkan ice facial.

Menurutnya, ice facial mempunyai banyak manfaat antaranya mampu mengecutkan jerawat, melembut dan mencerahkan kulit, kurangkan kesan gelap di bawah mata serta banyak lagi.

Bagi mereka yang kulit muka breakout tu, selamat mencuba tips daripada Mira Filzah ini okay!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest