Connect with us

Selebriti

Nabila Huda Bawa Anak Kembara Kemboja

Anak kesayangan pelakon Nabila Huda, Keisha Laila kini memasuki usia sembilan tahun apabila baru sahaja menyambut hari kelahirannya Ahad lalu.

Published

on

Anak kesayangan pelakon Nabila Huda, Keisha Laila kini memasuki usia sembilan tahun apabila baru sahaja menyambut hari kelahirannya Ahad lalu.

Namun, hari besar itu diraikan lebih istimewa tahun ini kerana Nabila membawa Keisha ke Kemboja untuk menyertai kembara amal dengan menyelami kehidupan masyarakat Islam di negara itu.

“Selain dapat merasai pengalaman berpuasa di tempat orang, saya mahu mendidik Keisha supaya tidak lupa membantu insan yang kurang bernasib.

“Di samping bercuti, saya berharap Keisha dapat belajar menghargai erti kehidupan dengan melihat kesusahan orang lain,” katanya.

 

Menurut pelakon filem Munafik itu, Keisha begitu teruja mengikuti beberapa aktiviti yang disusun, termasuk penjagaan kebersihan, selain menyediakan hidangan berbuka puasa.

Dalam pada itu, Nabila turut berkongsi kejadian sukar yang dialaminya sebelum  berangkat ke negara itu, Isnin lalu.

“Suami, (Izwan Johar) terpaksa menangguhkan perjalanan ke Kemboja kerana barangan yang mahu dibawa melebihi had berat yang dibenarkan.

“Dia hanya bertolak, kelmarin kerana perlu menguruskan barangan yang ditinggalkan. Memang mencabar kerana suami sepatutnya memandu ke kawasan kampung yang agak terpencil itu.

“Syukur kerana rakan baik saya, Niesa Khalil sanggup mengambil alih tugas itu dan memberanikan diri memandu dan meredah gelap untuk sampai ke kampung itu,” luahnya.

Paling menyeronokkan, Nabila berkesempatan untuk memasak dan menjamu masyarakat Islam di Kemboja.

“Sudah lama saya berhasrat untuk memasak dan menjamu mereka yang memerlukan. Walaupun penat, usaha saya itu berbaloi apabila mereka begitu berselera menikmati hidangan yang disediakan,” katanya lagi. 

Wah, pengalaman di Kemboja sudah pasti akan menjadi kenangan termanis yang tak dapat dilupakan buat Nabila dan Keisha!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.