Connect with us
Nite Jam

Lunaria

Pakai Make Up, Tumbuh Jerawat #MITOS

Selalunya mitos skincare apa yang paling korang ingat, contohnya kalau makan kacang boleh buat jerawat naik.

Published

on

Selalunya mitos skincare apa yang paling korang ingat, contohnya kalau makan kacang boleh buat jerawat naik. Kan? Korang rasa tu fakta atau mitos? Ha! Harini Ummi nak merungkai beberapa mitos skincare yang korang tak perlu percaya #Jengjeng

MAKANAN BERMINYAK


Selalunya kita dengar makan makanan yang berminyak ataupun kekacang boleh menyebabkan timbulnya cik jerawat.. Hmm, tak betul girls sebab tak ada kajian yang membuktikan benda ni. Melainkan korang makan makanan yang mengandungi kadar susu yang tinggi, tu baru betul boleh menyebabkan jerawat timbul di sana sini.

MAKE UP PENYEBAB JERAWAT


Makeup ni tak salah pun girls, yang salah sebab korang tak bersihkan make up betul-betul. Jangan ingat dengan hanya pakai cleanser dah cukup ya girls? Kenalah guna oil cleanser terlebih dulu, sebab ia akan padam semua minyak yang ada di muka korang tu, especially pori-pori yang tersumbat.
 
Untuk maklumat lanjut, anda boleh klik sini.
Penulis: Lunaria
 

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest