Connect with us

Muzik Buzz

“Peduli Orang Kutuk Belakang”, Haqiem Rusli Akan Tampil Dengan “Bangkit”

Cayalah!

Published

on

Selepas memberi kenyataan bahawa dirinya kecewa dan terkilan dengan persembahan salah seorang pesaing pada malam Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL34), Haqiem Rusli bagaimanapun tidak mahu perkara itu terus mengganggu perjalanan kerjaya seninya.

Menerusi satu posting di laman Instagram miliknya, Haqiem telah memuat naik teaser lagu baharu yang bakal dilancarkan pada 17 Februari 2020.

Single yang berjudul Bangkit itu bergenre berbeza daripada lagu-lagu sebelum ini disebabkan mahu membuat kelainan dan gemarkan eksperimen.

View this post on Instagram

“BANGKIT” my new song is coming out soon 17 FEB,Genre yang tak pernah saya lakukan untuk pembaharuan music saya,coz i love to mengeksperimentasi kan lagu2 saya. Sebuah lagu yang sangat positive dan lagu semangat untuk membantu orang yang ditindas,di permainkan maruah sendiri dan dimalukan dikhalayak ramai. Saya harap masyarakat boleh terima lagu ini,saya ikhlas untuk berkarya dengan cara yang sihat. And last,jangan pernah kisah dengan orang yang mengutuk belakang,kerana meraka sentiasa di belakang,kita harus terus BANGKIT!

A post shared by @ haqiemrusli98_ on

Bangkit adalah sebuah karya yang mengetengahkan elemen sifat positif dan semangat untuk membantu individu yang ditindas, dipermainkan dan dimalukan dikhalayak ramai.

“Jangan pernah kisah dengan orang yang mengutuk belakang, kerana meraka sentiasa di belakang, kita harus terus BANGKIT

Haqiem turut berharap masyarakat boleh menerima lagu tersebut kerana penyanyi berkenaan ikhlas untuk berkarya dengan cara yang sihat.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.