Home > #PenaHot > Pelakon Terkenal Hollywood dengan kembar ‘Stuntman’ mereka.

Pelakon Terkenal Hollywood dengan kembar ‘Stuntman’ mereka.

 

 

Cameron Diaz : Knight and Day

 

Tahukah anda sesetengah aksi di dalam filem yang anda tonton tidak dilakukan oleh pelakon itu sendiri sebaliknya aksi bahaya atau aksi seperti professional tersebut dilakukan oleh stunt double atau stuntman.

Kegunaan stuntman di dalam menjayakan aksi di dalam filem sangat penting kerana mereka lebih terlatih untuk melakukan aksi-aksi yang boleh dikira bahaya seperti terjun bangunan, melakukan aksi ganas berlawan atau juga langkah tarian yang sukar.

Shia LaBeouf : Transformers

Ha, jangan salah anggap pula. Penggunaan stuntman bukanlah semata-mata kerana pelakon tersebut tidak mampu melakukan aksi tersebut. Tetapi ia lebih kepada faktor keselamatan pelakon utama tersebut. Banyangkan jika pelakon tersebut tercedera ketika melakukan aksi dan memerlukan rehat sehingga berbulan lamanya untuk pulih. Tempoh penggambaran akan tertangguh dan perkara ini sungguh tidak praktikal.

Di sinilah khidmat stunman diperlukan. Namun, ada juga sesetengah pelakon terkenal tidak menggunakan khidmat stunman dan memilih untuk melakukan aksi ngeri sendiri seperti Jakie Chan dan Angelina Jolie.

Jom layan beberapa gambar aktor terkenal bersama stunman mereka sendiri. Jangan confuse ya, kerana mereka memang serupa…..

 

Robert Pattinson : Twilight

 

Zac Efron : Dirty Grandpa

Andrew Garfield : The Amazing Spider-Man 2

 

Johnny Depp : The Pirates of the Caribbean

 

Jennifer Lopez : Follow the Leader

 

Megan Fox : Teenage Mutant Ninja Turtles

 

Brad Pitt : World War Z

 

The Rock

 

Natalie Portman : Black Swan

 

 

 

 

 

Sumber gambar: USMagazine/Suggest.com

Kongsi laman ini di:

Leave a Reply