Connect with us
You Da Boss

Uncategorized

Peminat K-Pop? Kena Cuba Makan Ni!

Shout out to K-Pop lover! Petang ni LUNARIA excited nak share tentang makanan Korea! Dekat Malaysia sekarang dah ada banyak restaurant Korea.. Sebagai K-Pop lover, korang minat tak makan makanan Korea? Teringin nak try tapi tak tahu nak makan yang mana? Jom LUNARIA senaraikan makanan Korea yang korang boleh cuba!

Published

on

Shout out to K-Pop lover! Petang ni LUNARIA excited nak share tentang makanan Korea! Dekat Malaysia sekarang dah ada banyak restaurant Korea.. Sebagai K-Pop lover, korang minat tak makan makanan Korea? Teringin nak try tapi tak tahu nak makan yang mana? Jom LUNARIA senaraikan makanan Korea yang korang boleh cuba!

KIMCHI

akan sayuran yang di perap dengan sejenis sos cili pes sehingga ia menghasilkan rasa yang pedas dan masam! Ala-ala jeruk sayur tu.. Korang boleh kimchi dengan nasi atau pun makan macam tu terus pun sedap! Kalau dekat Malaysia, kimchi ni dalam kategori sambal belancan la.. haha!

BIBIMBAP

Bibimbap ni kalau dekat Malaysia orang panggil nasi campur! Cuma bezanya#Lunagirls kena gaulkan keseluruhan bahan yang ada dalam mangkuk itu sampai sabati! Dan untuk setiap satu mangkuk bibimbap.. ada 7 jenis bahan untuk korang gaul tau.. haa banyakkan?

KIMBAP

Sumber Gambar: https://www.cookingchanneltv.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kimbap ni lebih kurang macam sushi.. tapi ingredients dia lain sikit! Kalau sushi kita akan makan dengan ikan mentah atau pun sayuran sahaja, tetapi dalam kimbap ada carrot, sayur bayam, timun, telur dan daging yang digulung di dalam nasi dan rumpai laut! Fuhh sedapnya!

Untuk mengetahui lebih lanjut layari https://www.lunaria.com.my/makanan-korea-wajib-cuba/
Penulis: Lunaria

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest