Connect with us
Hot Selebriti

Selebriti

Perintah Kawalan Pergerakan: Mira Filzah Kongsi Jadual Ibu Penuh Manfaat

Boleh cuba ni..

Published

on

Ekoran Perintah Kawalan Pergerakan yang telah dilaksanakan di Malaysia bermula 18 Februari sehingga 31 Mac 2020, rakyat digesa supaya hadkan pergerakan dan perhimpunan ramai di seluruh negara termasuk aktiviti keagamaan, sukan, sosial dan budaya.

Khusus untuk umat Islam juga, penangguhan semua aktiviti keagamaan di masjid dan surau termasuk solat Jumaat adalah selaras dengan keputusan Mesyuarat Jawatankuasa Muzakarah Khas yang telah bersidang pada 15 Mac 2020.

Bagaimanapun, baru-baru ini pelakon Mira Filzah telah mengambil langkah yang terpuji dengan memuat naik jadual yang telah disusun oleh ibunya menerusi aplikasi WhatsApp di laman Instagram miliknya.

Menurutnya, mereka sekeluarga sudah biasa melakukan ibadah tersebut semasa bulan puasa (Ramadan), cuma disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan yang telah diputuskan oleh kerajaan, jadual tersebut juga boleh digunakan ketika ini (Rejab).

Semoga perkongsian pengacara yang mengendalikan rancangan Nona pada setiap hari Ahad ini memberikan manfaat buat rakyat Malaysia terutamanya umat Islam.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest