Connect with us

Dhia

Pilihan Ideal Penyedut Minuman Yang “Mesra Alam”

BERMULA 1 Januari lalu, larangan menggunakan penyedut minuman plastik telah dikuatkuasakan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

Published

on

BERMULA 1 Januari lalu, larangan menggunakan penyedut minuman plastik telah dikuatkuasakan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan. Sebenarnya banyak lagi cara kita boleh pilih untuk gantikan straw plastik ni. Jom amalkan beberapa pilihan ideal yang Dhia nak suggest pada korang bagi menyokong kempen ini.

  1. Straw besi

FOTO: Wouwlabs

Penyedut besi merupakan salah satu alternatif yang baik untuk gantikan straw plastik. Ketahanan penyedut jenis besi ni tak perlulah kita pertikaikan lagi dan confirm boleh tahan lama.
2. Straw silikon

Penyedut yang diperbuat daripada silikon sebenarnya mempunyai banyak kebaikan berbanding penyedut minuman yang lain tau . Ini kerana straw silikon  akan kekal berada pada suhu bilik walaupun direndam dalam air panas atau sejuk so masalah bibir melecur tidak akan berlaku.  Tambahan lagi, straw jenis ini juga tidak mudah lentur dan sangat lembut.
Untuk mengetahui lebih lanjut, klik sini
Penulis: Dhia

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.