Connect with us
Hot Kool Jam

Uncategorized

Salah Beli Headphone Penyebab Pekak!

#Lunagirls suka dengar lagu guna headphone? Tapi yang mana sesuai dengan korang? Bila pakai je headphone tu mestu terus rasa dah ‘keluar’ dari dunia realiti.. tapi jaga-jaga girls! Kalau selalu sangat pakai headphone dan salah cara penggunaannya boleh menyebabkan masalah pendengaran! Oh no!Harini LUNARIA kongsikan tips untuk mudahkan korang pilih headphone yang sesuai…

Published

on

#Lunagirls suka dengar lagu guna headphone? Tapi yang mana sesuai dengan korang? Bila pakai je headphone tu mestu terus rasa dah ‘keluar’ dari dunia realiti.. tapi jaga-jaga girls! Kalau selalu sangat pakai headphone dan salah cara penggunaannya boleh menyebabkan masalah pendengaran! Oh no!Harini LUNARIA kongsikan tips untuk mudahkan korang pilih headphone yang sesuai…

TETAPKAN BUDGET

Firstly, korang kena tetapkan dulu berapa budget yang ada untuk dapatkan headphone favorite tu! Tetapkan dalam anggaran RM200-RM300 sebab mesti nak yang berkualiti kan girls. Kalau ada headphone yang korang nak tapi harga dah lebih budget, pertimbangkan la untuk cari yang lain ya. Hehe!

PILIH YANG SELESA

Bila pakai headphone mesti nak yang paling selesa dan boleh dipakai untuk masa yang lama. Apa yang perlu korang titip beratkan ialah earbuds dan bahagian speaker yang akan tutup bahagian telinga korang tu. Sometimes ada headphonekeras dan tu yang buat korang rasa tak selesa.

Untuk mengtahui lebih lanjut, Klik sini

Penulis: Lunaria

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest