Connect with us

Inspirasi

“Saya Buat Ni Bukan Nak Dapat Nama, Tapi… — Dr Amalina

Dah la bijak, baik pulak tu..

Published

on

Penderitaan adik Ainul Mardhiah yang mengalami ketumbuhan dibahagian mulutnya sejak kecil mendapat perhatian bukan sahaja rakyat Malaysia, malah Dr. Amalina Bakri yang kini bertugas di salah sebuah hospital di London juga turut sama berbesar hati untuk membantu merawat penyakit yang dihidapi oleh adik Ainul.

Dr. Amalina menerusi laman Instagram miliknya memberitahu keluarga Ainul telah selamat sampai ke London dan mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang membantu untuk urusan adik Ainul di sana, terutamanya rakyat Malaysia yang mengambil berat.

View this post on Instagram

Alhamdulillah, Ainul, Safi and Erwani have arrived in London. 🇬🇧 Thank you to Malaysian anaesthetists who accompanied Ainul while on the plane, a team of Malaysian doctors (residing in the UK) who helped out with the logistics, as well as @malaysiaairlines and Malaysian High Commission in London. Last but not least, thank you Malaysia 🇲🇾. It took a village to ensure that Ainul could arrive here safely. Please respect the family’s privacy during this difficult time. Let’s all pray for baby Ainul 🙏🏽 p/s: I am sorry I cannot give any details due to patient confidentiality, thank you. #Pray4BabyAinul

A post shared by Dr. Amalina (@dramalinabakri) on

“Saya buat ni bukan nak dapat nama, tapi nak menolong orang yang di dalam kesusahan”

Itulah luahan Dr. Amalina yang turut menjelaskan tugasnya sebagai seorang doktor dan sebagai seorang manusia biasa yang ingin meringankan beban orang yang ditimpa kesusahan.

Bagaimanapun, usahanya untuk membantu adik Ainul turut mendapat pujian daripada rakyat Malaysia yang bangga dengan tindakan dan bantuan ikhlas yang dihulurkan Dr Amalina.

Tidak ketinggalan, ramai yang menitipkan doa dan berkongsi rasa sayang kepada adik Ainul Mardhiah.

Tahniah dan terima kasih Dr. Amalina! Semoga usaha murni ini dapat dijadikan contoh yang baik buat doktor-doktor lain di luar sana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Facebook

Advertisement

Latest

Copyright © Hot FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.