Connect with us
alt_img

Thelaki

Sejarah Konsert Paling Ramai Di Dunia

Berapa banyak konsert dah korang pergi pernah pergi? Kali ni kita nak tengok sejarah konsert paling ramai manusia yang hadir untuk tengok konsert. Mari!

Published

on

Berapa banyak konsert dah korang pernah pergi? Kali ni kita nak tengok sejarah konsert paling ramai manusia yang hadir untuk tengok konsert. Mari!

Monster of Rock, Moscow, 1991

Konsert heavy metal ni menghimpunkan band ternama antarabangsa antaranya AC/DC, Pantera, The Black Crowes, dan Metallica di Moscow. Konsert Monster of Rock di Moscow pada tahun 1991 berjaya mencatat jumlah pengunjung seramai 1.6 juta orang.


Untuk info, konsert Monster of Rock ni diadakan setiap tahun sejak tahun 1980 sehingga lah kali terakhir pada tahun 2016 di Germany.

Jean-Michel Jarre, Moscow, 1997


Jean-Michel Jarre buat konsert kat Moscow State University dengan jumlah pengunjung seramai 3.5 juta orang. Jean-Michel Jarre bukan seorang penyanyi. Tapi Jean-Michel Jarre famous dengan muziknya yang berunsur elektronik disertakan dengan kecanggihan lampu, laser dan bunga api kalau buat persembahan outdoor.

Kalau korang baru first time dengar nama Jean-Michel Jarre, try dengar lagu-lagu Jean-Michel Jarre kat YouTube. Layan gak bro.
Ada lagi tau konsert- konsert lain yang tidak kurang gempak. Klik sini
Penulis: The Laki

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest