Connect with us
Hot Kool Jam

Thelaki

SIMBOL AMARAN KERETA YANG WAJIB TAHU

 Bila timbul je masalah-masalah kecil yang berlaku masa tengah memandu kereta, perempuan lebih cepat cemas berbanding lelaki disebabkan tak berapa tahu sangat pasal kereta.

Published

on

Bila timbul je masalah-masalah kecil yang berlaku masa tengah memandu kereta, perempuan lebih cepat cemas berbanding lelaki disebabkan tak berapa tahu sangat pasal kereta. Tapi lelaki pun ada je yang tak berapa tahu pun pasal kereta walaupun benda-benda basic. Oleh itu, The Laki nak kongsikan apa makna setiap simbol yang keluar kat dalam kereta. Mari!

Suhu Enjin

Kalau simbol ni keluar, mungkin korang punya kereta melebihi suhu yang sepatutnya. Kereta overheat la senang cerita. Mungkin water coolant dekat enjin kereta korang kurang. Bila simbol ni keluar, jangan terus pergi buka pula bonnet depan kereta. Berhenti kat tepi dengan selamat, bagi kereta cool down, lepas tu baru la check water coolant kurang ke tak. Kalau tak tahu nak buat apa, terus call je mechanic.

Bateri

Kalau simbol ni pula yang keluar, bateri kereta korang mungkin semakin lemah. Walaupun kereta korang boleh lagi start dan bergerak macam biasa kalau simbol ni keluar, tapi lebih baik korang terus pergi tukar bateri yang baru. Kalau biar je simbol ni keluar, nanti korang kat luar tengah dating dengan chinggey tiba-tiba kereta tak boleh start, lagi menyusahkan.

Untuk mengetahui lebih lanjut, klik sini

Penulis: The Laki

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Latest